top of page
  • Writer's pictureBurak Gezer

Arazide Ne Yiyorsunuz?

Çekimler sırasında arazide olduğumuz günlerin %80'ini, hatta belki de daha fazlasını kamp kurarak geceliyoruz. Bu bize çekim alanına daha yakın ve hakim olmamızı sağlıyor.



Durum böyle olunca bize sıklıkla gelen sorular arasında 'ne yiyorsunuz?' oluyor.


Arazide olmak yoğun bir gün olmasa bile yorucu bir şey. Sağlıklı kalabilmemiz için yediklerimize oldukça dikkat etmemiz gerekiyor. Bununla birlikte yaptığımız yemekler pratik ve hızlı olmalı. Günün yorgunluğunun üzerine uğraştırıcı ve çok bulaşık çıkaran yemekler genellikle tercih etmiyoruz.



Kamp mutfağımızdan bahsedecek olursam... Normal bir evin mutfağında bulunan temel gereçlerin neredeyse tümüne sahibiz. Bu malzemeler bizi alışkın olduğumuz kamp mutfağından daha konforlu ve hızlı hale getiriyor. Tabii ki bu malzemelerin hepsi minimal seviyede bulunuyor, sadece ihtiyacımız kadar. Araçlarımızın bagajında taşıdığımız büyük plastik kutularda, her bir araç için bir set mutfak ekipmanı ve bir tüp yedekli piknik tüplerimiz mevcut. Bu kutular su ve toz geçirmez, kilitlenebilir sağlam kutular.


Hayatımızı kurtaran ekipmanların başında ise hem 12V hem de 220V ile çalışabilen araç tipi buzdolabı geliyor. 50 litre kapasiteli, -22 derece derin dondurucu özelliği de olan buzdolabı uzun süre arazide kaldığımız zamanlarda çabuk bozulacak et, sebze gibi önemli gıdaları yanımızda götürmemize imkan sağlıyor. Buzdolabının enerjisini seyahat sırasında araçlardan sağlarken, sabit kamplarımızda ise 2 adet Meşe marka güç kaynağı ve bir adet güneş paneli ile günlerce kullanabiliyoruz. Hava hiç açmasa ve panellerden hiç enerji alamasak bile Meşe güç kaynaklarımız buzdolabını aralıksız 3 gün çalıştırabiliyor.



Gelelim öğünlere; kahvaltıları genellikle sabah kamuflajının ardından yapıyoruz. Böylece ışığın sert olduğu saatlerde uzun uzun kahvaltı yapabiliyoruz. Çoğunlukla iki öğün yediğimiz için kahvaltı ekip için oldukça önemli bir öğün. Yumurta olmazsa olmazlarımızdan, yanına şaküteri ürünleri ve bolca sebzeden oluşuyor çoğunlukla kahvaltılarımız. Kahvaltı ardından akşam ışığını beklerken bolca çay-kahve ile atıştırmalıklar tüketiliyor. Akşam yemekleri ise karbonhidrat ağırlıklı bir çeşit yemeğin yanına yüksek proteinli bir yemek ve salatadan oluşuyor. Aslında evde yapabildiğimiz tüm yemekleri kampta da yapabiliyoruz.


Benim sevmediğim son bölüm ise bulaşık.. Bulaşık için araçlarımızda 50 litrelik iki adet kullanım suyumuz mevcut. Doğada çözünebilir organik sabunlar ile bulaşıklarımızı yıkıyoruz. Sürekli akan sıcak suyumuz olmadığı için bulaşık bizi biraz zorluyor ancak dönüşümlü olarak herkes sırayla bulaşık yıkıyor kamplarda.








139 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page