top of page
  • Writer's pictureBurak Gezer

Kamuflaja Girerken Çantamda Neler Oluyor?

Anadolu Kadim Doğa belgeseli çekimleri sırasında birçok çekim yöntemi kullanıyoruz. Bu yöntemlerin başında kamuflaj kurmak geliyor diyebilirim. Peki uzun saatler beklediğimiz kamuflajlara girerken kamera ekipmanı dışında yanıma ne alıyorum? Aslında hedef türün ne olduğuna, mevsime ya da bölgeye göre farklı kamuflaj sistemleri kursak da çantamda yanıma aldığım malzemeler pek değişmiyor.



Öncelikle yedek kıyafetten başlayalım. Mevsim ne olursa olsun gün doğmadan önce hava çok soğuk ya da rüzgarlı olabiliyor. Bu sebepten ötürü üzerime giydiğim kıyafetlerin yanı sıra çantama mutlaka yedek bir polar, eldiven ve bere koyuyorum. Hava durumuna göre de panço şeklindeki yağmurluğu yanıma alıyorum.


Vücudu sıcak tutmak için yeterli sıvı alımı ve beslenmek de oldukça önemli. Her zaman yanıma almasam da bir termos sıcak içecek fena olmuyor. Yiyecek olarak ise paketi çok ses çıkarmayan yiyecekler tercih ediyoruz. Küçük enerji barları, kuruyemiş ya da minik kekler. Ses çıkaran paketleri ise genellikle kampta çıkarıp gıdayı kendi torbalarımıza koyuyoruz.

Çoğunlukla kamuflaja karanlıkta girip çıktığımız için kafa lambası olmazsa olmazlardan. Küçük bir çakı ise her zaman cebimde oluyor. Nadir de olsa bazen gerekebiliyor.

Her bölgede telefon şebekesi olmadığı için ve ekiple hızlı iletişim kurmak adına telsiz muhakkak yanımda oluyor. Ayrıca kamuflaj sessizliğini bozmamak için telsiz kulaklığı kullanıyoruz.

Son olarak bolca yedek pil ve yedek hafıza kartı çantamda yerini alıyor.



14 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page